1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
867
Threads:
1009
Messages:
180433
Discussions:
16
Photos:
12

Latest posts

 • FAZAN
 • Fazan

Group events

Pasarea Matinala

Important! 1 iunie- ziua copilului

Boiangiu dana

Well-Known Member
Registered
Oracol (XOR)
0.20
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#1
1 Iunie – ZIUA COPILULUI. Semnificatie, istoric si traditie

Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie.
 • Aşadar, 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.
Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria.
 • 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.Cu toate acestea, investigaţiile continuă şi ne bucurăm că există două date în care gândurile se îndreaptă spre copii, aceştia având 2 zile ale lor:
· 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului,
· 20 Noiembrie – Ziua Universală a Copiilor.
Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.
 • De atunci s-a stabilit ca 1 iunie sa fie Ziua Internaţională a Copilului, mai ales în ţările comuniste.
 • În vest, această zi este sărbătorită în alte zile ale anului, dar nu i se acordă prea mare atenţie.
 • Astfel, această zi a fost interpretată ca fiind o sărbătoare comunistă.

Scop
Ziua Internaţională a Copilului are la baza şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Ziua copiilor în lume

Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.
· Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.
· Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.
· Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.
· Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.
· Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.
· Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
· India sărbătorește în data de 14 noiembrie.
· Japonia sărbătorește în data de 5 mai.
· Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.
· Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.
· Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.
· Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.
· Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă.
 • Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre.
Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.


1 IUNIE, Ziua Copilului, zi liberă.

Prin promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, a devenit sărbătoare legală.
 • Potrivit proiectului, Ziua copilului este zi nelucratoare, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
Initiatorii au apreciat ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii reprezinta cea mai eficienta si simpla metoda de a forma si consolida o relatie sanatoasa copil-parinte.
 • „În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. Dar de multe ori lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă”
 • „Acest timp le asigura copiilor un mediu armonios in care sa creasca si sa se dezvolte si le ofera un set de valori si un model de urmat pentru cand vor fi, la randul lor, parinti”, au mentionat initiatorii.
Acestia au aratat ca parintii trebuie sa fie constienti ca timpul petrecut cu copiii lor este foarte important si ca modul in care il valorifica in interactiunile dintre ei poate avea un rol determinant pentru evolutia ulterioara a copilului.
 • „Ziua copilului, sarbatorita in Romania la 1 iunie, este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familia si de a aprecia si iubi copiii. Este o sarbatoare frumoasa care are implicatii atat pentru adulti, cat si pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neaparat cu proprii copii”, au mai motivat initiatorii necesitatea proiectului.

ORICE COPIL


Orice copil are un nume,
Orice copil are o zi,
Lumina lui aprinsa-n lume
De noapte ne-ar putea pazi.

Orice copil are o tara,
Orice copil are parinti,
Descoperind din vara-n vara
Alt joc al pasilor cuminti.

Orice copil are o cale,
Orice copil are un gand,
Calatorind pe cer la vale
Si printre spini din cand in cand.

Orice copil are un leagan,
Orice copil crede-n povesti,
Adapostind o lume-ntreaga-n
Curatii ochi copilaresti.

Orice copil are o mare
Pe care-si poarta barca lui,
Dar nu se-asteapta sa coboare
La tarmul marii nimanui.

Orice copil culege fluturi,
De dorul unei mangaieri,
Si-ntoarce vremea la-nceputuri
Cu teama de-al rosti pe “ieri”.Orice copil se poate face
Si floare si paun si cerb,
Silabisind cuvantul pace
Pe limba fiecarui herb.


Orice copil are sub gene
Si stropi de roua si ghetari,
Hraniti din legile viclene
Din jocul unor oameni mari

(George Tărnea)
 

Maria Colceriu

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
327.25
Fan Adevărat!
99.00 Puncte
#11
Eu încă mă simt copil mai ales când vorbesc cu mama sau când mă văd cu ea, nu vă imaginați ce copil pot să devin în preajma ei :), dar bineînțeles când trebuie pot fii și matură ca să îi arăt că nu a dat greș în creșterea mea :)!
La mulți ani tuturor celor care încă se mai cred copii din când în când :), celor care mai ai încă o latură de copil în suflet și știu când să o scoată la iveală!
La mulți ani copiilor voștri, nepoților și în primul rând vouă!
❤️❤️❤️❤️
 
Top