Group statistics

Members:
844
Threads:
689
Messages:
133927
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

CE TIP DE PERSOANĂ EȘTI ÎN FUNCȚIE DE FLOAREA CARE ÎȚI PLACE

Status
Not open for further replies.

Issabella

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
844.32
Fan Adevărat!
182.00 Puncte
#1
CE TIP DE PERSOANĂ EȘTI ÎN FUNCȚIE DE FLOAREA CARE ÎȚI PLACE

Florile au fost dintotdeauna asociate cu tot felul de semnificaţii şi emoţii. În epoca victoriană s-a inventat chiar un limbaj secret al florilor, florigrafia, noţiune introdusă de Mary Wortley Montagu şi Aubry de La Mottraye. Fascinaţia oamenilor faţă de flori a dus chiar la ideea că preferinţele faţă de o floare sau alta ar oglindi, într-o anumită măsură, diverse trăsături de personalitate.

Trandafiri
Flori care „vorbesc“ despre pasiune, trandafirii reprezintă alegerea romanticilor incurabili, care încearcă mereu să scoată la lumină ceea ce este mai frumos în persoana de lângă ei. Sunt firi destul de perfecţioniste, tradiţionaliste, cred în existenţa sufletului pereche şi surprind adesea cu generozitatea de care dau dovadă.

Bujori
Confidenţi de încredere, au întotdeauna timp să-i asculte pe cei care simt nevoia să-şi descarce sufletul. Le place să le facă surprize plăcute celor dragi şi adoră să fie surprinşi. Nu în ultimul rând, stilul lor vestimentar vorbeşte despre un simţ estetic aparte.

Narcise

Firi artistice şi visătoare, persoanele cărora le plac narcisele se adaptează din mers unor situaţii în care alţii nu ar vedea o cale de ieşire. Versatilitatea şi intuiţia îi ajută să se ţină departe de munca grea şi să depăşească relativ uşor momentele dificile din viaţă.

Floarea soarelui

Persoanele care iubesc floarea soarelui sunt energice şi atrag ca un magnet simpatia celor care îi cunosc. Mereu pregăţiţi să dea o mână de ajutor, ajung adesea în situaţia de a lua asupra lor mai mult decât pot duce.

Violete

Preţuiesc loialitatea, curajul şi prietenia, sunt oameni dintr-o bucată şi ţin la intimitatea lor. Sunt destul de rezervaţi în relaţia cu cei din jur, dar îşi deschid sufletul în faţa persoanelor care ştiu să le câştige respectul.

Lalele

Sensibili şi atenţi la nevoile celor din jur, îşi fac prieteni cu uşurinţă şi se adaptează rapid celor mai diverse situaţii. Le place să călătorească mai ales pentru a întâlni oameni noi, cu poveşti de viaţă interesante. Familia şi prietenii sunt mereu pe lista priorităţilor şi caută mereu să-şi facă timp pentru a fi alături de ei.

Orhidee şi alte flori exotice

Mereu gata să descopere lucruri noi, cei care au o afinitate faţă de florile exotice sunt persoane misterioase, care se feresc să-şi împărtăşească secretele. Sunt diplomaţi, dar nu se sfiesc să spună adevărul verde-n faţă atunci când este cazul, motiv pentru care au destul de puţini prieteni.

Crini

Crinii se potrivesc, de regulă, personalităţilor autoritare, care au tendinţa să fie mult prea protectoare cu cei pe care îi iubesc, uneori chiar sufocanţi. Impun respect prin seriozitatea de care dau dovadă atunci când trebuie să se achite de o îndatorire, dar nu devin aroganţi, chiar dacă au motive să se mândrească.

Garoafe

Persoane cu picioarele pe pământ, cei care preferă să primească în dar un buchet de garoafe ştiu să se bucure de lucrurile simple, trăsături care s-ar lega şi de teama lor de schimbare. Prietenii se pot baza oricând pe ajutorul lor şi pot fi siguri că sfaturile oferite vin din inimă.

Margarete

Optimişti incurabili, aşa pot fi descrişi cei care aleg margaretele. Sunt sufletul petrecerii oriunde s-ar afla şi au darul de a-i molipsi şi pe cei din jur cu bună dispoziţie. Prieteni loiali, au pretenţia ca cei pe care îi consideră prieteni să nu-i dezamăgească. Sunt persoane care dedică mult timp activităţilor în aer liber, aşa că nu prea ştiu ce este plictiseala.

Vă plac floriile?
Ce semnificație au pentru voi floriile ?
În funcție de tipul de floare care va place vă regăsiți în descrierea lor?
IMG-20190625-WA0005.jpg
FIECARE MEMBRU CARE ÎȘI EXPRIMĂ OPINIA, VA PRIMI 1 PUNCT-FAN ADEVARAT , IAR CEI CU CONT FAKE ,50 de monede.
DE ASEMENEA TREBUIE SĂ DISTRIBUIȚI TEMA PE FACEBOOK.
CINE VA AVEA CELE MAI MULTE APRECIERI ,VA PRIMI 3 PUNCTE - FAN ADEVARAT.
VĂ RUGĂM, UN SINGUR COMENTARIU,ȘI ÎN DREPTUL COMENTARIULUI NUMELE DUPĂ FACEBOOK
 

alinuta

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
829.56
Fan Adevărat!
183.00 Puncte
#3
Minunat subiect, imi plac florile, indiferent de ceea ce se spune despre simbolistica lor.
Iar flori avem indiferent de anotimp,sunt minunate permanent.
Chiar nu stiu daca descrierea fiecarie specii de mai sus are relevanta cu ceea ce sunt sau gandesc eu, dar apreciez gingasia lor, frumusetea si simt o bucurie enorma cand le privesc.
 

dumitru

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
1,249.30
Fan Adevărat!
22.00 Puncte
#7
O legenda ne spune ca in Gradina Raiului toti trandafirii erau de culoare alba-semnul puritatii. Cind Adam si Eva au facut pacatul primordial si Dumnezeu i-a izgonit din Paradis, trandafirii de rusine s-au inrosit-de atunci trandafdirii rosii semnifica dragostea pasionala, sunt ce-a mai jingasa modalitate de a spune--
''te iubesc ''.In luna iunie , cind trandafirii sunt in floare, se petrec mai multe nunti.

Se spune ca trandafirul a luat fiinta din spuma alba ca laptele , care invelea corpul Afroditei, caind zeita dragostei a iesit din unda marii..
Una dintre numeroasele legende sustine ca trandafirul isi datoreste provenienta Dianei, zeitei vinatoriei. Indragostita de Amur, zeitas se temea de Rozalai, o nimfa draguta. Cuprinsa de o manie salbatica, ea o ademeni pe nefericita in tufis de scorombar si ranind-o cu spinii acestui tufar ghimpos o omori.
Gasindu-si iubita neinsufletita ,Amur prinse a varsa lacrimi amare, ce cadeau pe scorombar. Stropita de lacrimile lui, tufa prinse a se acoperi cu niste flori minunate-cu trandafiri.

In Grecia trandafirul era simbolul dragostei si frumusetei. Grecilor le placeau ghirlandele de trandafir , ei impodobeau cu trandafiri carul de luota al soldatului , ce se intorcea victorios din razboi, ii presarau cu aceste flori drumul. Coroana de trandafiri impodobea capul miresei , cararea ce ducea spre casa ei si asternutul nuptial erau presarate cu petale parfumate de trandafiri.

Dragoste pentru trandafir uneori depasea limita rationalului. Dusumeaua salii de ospaturi , in care Cleopatra , regina Egiptului l-a primit pe Marcus Antonius , a fost acoperita cu un strat de petale de trandafir gros de un cot.

Un simbol frumos pentru toti indragostitii.
 

mioara_cozonac

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
327.51
Fan Adevărat!
113.00 Puncte
#9
Cele mai frumoase si parfumate flori pentru mine sunt lacramioarele, Lacramioarele au aparut o data cu primi oameni , Adam si Eva, Lacramioarei i se mai spune si margaritar. Ele sunt flori ce au aparut ca un dar divin,ele aduc speranta ca binele va triunfa si sunt simbolul iubiri si fericiri.Persoanele care poarta numele de lacramioara va fi deosebit de diplomata si va incerca sa tina cont intodeauna de sentimentele celor din jur.L Disrtibuit pr facebook
 

Maria Colceriu

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
286.44
Fan Adevărat!
87.00 Puncte
#12
Mie îmi plac florile în genareal, îmi transmit multă liniște când le privesc!
Gingășia, sensibilitatea și frumusețea lor mă fac să le iubesc maxim!
Ador florile dar cel mai mult iubesc trandafirii, orhideele și calele (buchetul meu de mireasă a conținut aceste 3 "sortimente" de flori, nu știu cum să le zic altfel :))!
Nu prea ma găsesc în descrierea trandafirului, sunt romantică și nu prea :D, iar la orhideea și flori exotice, puțin :), sunt misterioasă și nu îmi place să împărtășesc secrete, iar de spus în față lucrurile când e cazul, o fac și nu ezit, dar nu știu câtă diplomație am atunci :D!
Mulțumim de temă!
Distribuit pe fb!
 

micutza56

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
2,829.37
Fan Adevărat!
112.00 Puncte
#18
Eu sunt rac si se spune in zodiacul floral că nativii acestei zodii sunt reprezentați de Iris,deoarece se nasc cu o intuiție demnă de invidiat,care îi îndeamnă pe cele mai bune căi in viață. Se bucură de tot ce este mai bun alaturi de ceilalți, fără egoism fiind extrem de familiste și având grijă să-i păstreze alături pe cei dragi.Foarte adevărat, dar mie nu cred că există floare care să nu- mi placă. Ghiocelul,toporașul,narcisa,bujorul,trandafirul crinul ,gladiola,cala ,orhidea...și aș putea înșirui atâtea flori care sunt încântarea ochiului și a sufletului.Iubesc si plantele care nu au flori,cele decorative.
De fapt floarea este planta "frumoasă" și variat colorată, iar adesea oamenii frumoși sunt asemuiți cu florile ,celor tineri li se spune oameni in," floarea" vârstei, pentru că sunt frumoși. Pentru mine foatea înseamnă frumusețe iar frumusețea iubire,iubirea încântarea sufletului.
"Fiecare floare este un suflet deschizandu-se spre natură" (Gerald De Nerval).
Distribuit pe facebook-Sasha Micuta IMG_20180515_094927.jpg
 

Gigi

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
1,380.37
Fan Adevărat!
79.00 Puncte
#19
eu sunt născută în luna mai, în dimineața zilei mele de naștere găseam pe pernă o lalea, era pusă de bunica mea, îmi plac toate florile, toate sunt frumoase, culorile, parfumul, forma lor, totul, dar laleaua este floarea mea de suflet, până și în turcă are o denumire frumoasă LALE.
 
Status
Not open for further replies.
Top