1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
866
Threads:
1004
Messages:
176094
Discussions:
16
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Emotiile si sentimentele

Status
Not open for further replies.

Boiangiu dana

Well-Known Member
Registered
Oracol (XOR)
0.20
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#1
Ființele umane experimentează o mulțime de sentimente aproape fără să-și dea seama: mă simt fericit, plictisit sau încrezător sunt câteva exemple. Termenul de sentiment poate fi confundat cu emoția, și deși acestea sunt legate, ele nu sunt exact la fel.

Diferența dintre emoții și sentimente
Unii dintre voi v-ați întrebat ce face o emoție diferită de un sentiment. Pentru a înțelege această diferență, putem extrage un fragment din cartea "Eroarea lui Descartes" de Antonio Damasio. Autorul este un cercetător care a acordat o mare importanță emoțiilor și sentimentelor în comportamentul social și chiar în raționament.
Pentru Damasio: "Când simțiți o emoție, de exemplu emoția fricii, există un stimul care are capacitatea de a declanșa o reacție automată. Și această reacție, desigur, începe în creier, dar apoi se întâmplă să se reflecte în corp, fie în corpul real, fie în simularea internă a corpului. Și apoi avem posibilitatea de a proiecta acea reacție concretă cu diferite idei care se raportează la aceste reacții și la obiectul pe care reacția l-a provocat. Când percepem tot ceea ce este atunci când avem un sentiment. "

Deci, sentimentele sunt modul în care ne raportăm la acea parte emoțională a minții noastre, a narațiunilor pe care le stabilim despre ea și a modului în care răspundem la aceste situații experimentale.
Teoretic, atunci, sentimentele și emoțiile sunt diferențiate una de alta prin diferitele relații pe care le au cu conștiința și procesele psihologice mai înalte: sentimentele pornesc de la ideile abstracte și gândirea conștientă direcționată, în timp ce emoțiile nu o fac.

Componentele emoției
Ar trebui spus, însă că dezbaterea dintre sentiment și emoție vine de departe și a fost o problemă controversată, deoarece sunt termeni care sunt deseori confundați și folosiți în mod interschimbabil. Unul dintre primii autori care au vorbit despre emoții și sentimente a fost Richard S. Lazarus, care a spus că aceste două concepte sunt interdependente. Sentimentul ar fi o parte a emoției, deoarece este componenta sa subiectivă, adică cognitivă.
Emoțiile, care provin din sistemul limbic al creierului, sunt stări complexe în care intervin diferite componente:
  • fiziologic: Procese involuntare, prima reacție: creșterea tonusului muscular, respirație, modificări hormonale ...
  • Cognitivos: Informația este procesată, atât conștient, cât și inconștient, care influențează experiența noastră subiectivă.
  • Comportamentală: mișcări corporale, ton de voce, față ...

Pentru Carlson și Hatfield. Sentimentul este experiența subiectivă a emoției. Adică sentimentul ar fi combinarea emoției instinctive și scurte, împreună cu gândul pe care îl obținem rațional din acea emoție.
16 sentimente pe care le experimentăm
Există multe sentimente pe care experiența ființelor umane le are. Iată o listă de 16 sentimente foarte frecvente:
Sentimente pozitive
Aceste sentimente conduc la un comportament mai pozitiv:
1. euforie: Acest sentiment ne face să ne simțim agitați și percepția noastră despre viață este magnifică.
2. admirație: când ne gândim la ceva sau la cineva într-un mod pozitiv.
3. afecțiune: Este un sentiment plăcut să te conectezi cu cineva.
4. optimism: Noi percepem viața într-un mod pozitiv și fără teama de a se confrunta cu ea.
5. Mulþumire: Suntem recunoscători pentru cineva.
6. satisfacție: Un sentiment de bunăstare pentru ceva ce sa întâmplat.
7. dragoste: Un sentiment complex care exprimă cele mai bune din noi înșine.
8. mi-a placut: Ceva ce ne place.
Sentimente negative
Acestea sunt sentimente pe care le experimentăm într-un mod neplăcut:
9. Mă enervez: Este un sentiment de neliniște sau de lipsă de voință față de cineva sau ceva de genul

10. Urăsc: Un sentiment puternic de respingere față de o persoană
11. Tristețe: o stare negativă care provoacă disconfort cu tendința de a plânge
12. indignare: Scăpați-vă de ceva care este considerat nedrept
13. aviditate: Sentimentul de a avea nevoie de ceva acum.
14. invidie: Sentimentul că apare atunci când doriți ceva ce nu aveți și pe care o are o altă persoană.
15. răzbunare: Vrei să te răzbuni, dar nu trebuie să o faci neapărat.
16. Gelozia: sentimentul care apare când crezi că vei pierde pe cineva pe care-l iubești.


Este importanta diferenta dintre emotii si sentimente?

Cei care isi exprima opinia si vor distribui pe facebook vor primi : 1 punct Fan Adevarat cei cu cont real, 50 de monede cei cu cont fake.
Va rog un singur comentariu, iar in dreptul comentariului numele dupa facebook.
Cei care au cele mai multe aprecieri va primi 3 puncte.
 

Issabella

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
331.59
Fan Adevărat!
274.00 Puncte
#2
Diferenţa constă în durata şi în complexitatea lor. Emoţiile sunt cele mai simple şi trecătoare şi sunt uneori dăunătoare, îţi pot da palipataţii care îţi afectează sănătatea inimii. Sentimentele,pasiunile,viciile sunt mult mai complexe şi de lungă durată, aproape permanente pentru că fac parte din personalitatea ta.
 

Mariana constantin

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 150
Oracol (XOR)
775.18
Fan Adevărat!
113.00 Puncte
#7
In opinia mea, orice persoana ar trebui sa isi prioretizeze emotiile, caci acestea fac parte din noi, si daca nu noi, atunci cine ar trebui sa fie o prioritate?
Emotiile ne pot controla, dar si noi le putem controla pe ele, caci noi le dam adevarata lor putere, noi le dam intensitatea, durata si toate motivele pentru care ele exista. Noi suntem stapanii, iar ele pot sa ne fie prietenii.

Distribuit pe facebook.
 

Laura321

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
657.39
Fan Adevărat!
154.00 Puncte
#9
Sentimentele si emotiile sunt importante pentru deciziile pe care le luam si ne influenteaza de la cele mai fragede varste.Emotiile sunt reactii de scurta durata dar intense.Ceea ce le diferentiaza de sentimente , este durata , intensitatea , manifestarea inconstienta.Sentimentele dureaza mai mult decat emotia deoarece durata lor este proportionala cu timpul in care ne gandim la ele. Distribuit pe facebook.
 

mioara_cozonac

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
760.46
Fan Adevărat!
206.00 Puncte
#10
Emotiile reprezinta o componenta esentiala a personalitati noastre. Ele ne pot motiva puternic pentru o actiune buna sau rea. In functie de emotiile pe care le traim, suntem fericiti , tristi, tematori sau bucurosi.Sentimentele sunt mai periculoase. Ele ne slabesc incredera de sine ,ne intuneca judecata si ne rapesc bucuria.Si de acea este deosebit de important sa ne tinem sub control sentimentele fie bune sau rele.Sentimentele sunt ca valurile , nu le putem impedica sa vina ,dar le putem alege pe cele in care vrem sa ne aruncam. Distribuit pe facebook
 

GetaLupascu

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
492.45
Fan Adevărat!
74.00 Puncte
#15
Emotiile si sentimentele sunt pe cat de asemanatoare pe atat de diferite. Emotiile sunt reactii fizice ce apar in corpul nostru. Ele sunt automate, ca raspuns la schimbare, prin urmare nu le alegem noi si sunt, de multe ori sub nivelul constient. Exista cinci emotii universale, cu o amprenta fiziologica distincta si un comportament facial recunoscut de catre noi toti: frica, furia, tristetea, dezgustul si bucuria. Fiecare dintre acestea au activatori predictibili care pot fi externi sau interni. Deasemenea, pot sa apara emotii secundare, ca reactie la emotiile primare (emotii despre emotii), care ne capteaza atentia, in timp ce raspunsul nostru emotional initial ramane nedetectat de catre noi.
Pe de alta parte, sentimentele sunt mai degraba o consecinta mentala a emotiilor, imagini cu sens, ganduri sau raspunsuri ce acompaniaza emotiile fizice resimtite la schimbare. Sunt, daca vreti, cealalta parte a monedei, experienta subiectiva a reactiei fizice automate.
Sentimentele tale sunt un raspuns la emotia ta, intr-un context particular. Ele includ perceptia si judecata ta relativ la emotia pe care o simti intr-un anumit moment. Sunt mult mai subiective, variate si specifice decat emotiile. Distribuit pe Facebook
 

Ginastelina

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
895.57
Fan Adevărat!
77.00 Puncte
#19
Emotiile sunt stari afective spontane, de scurta durata, cu o intensitate variabila, care se produc inconstient. Ele sunt insotite intotdeauna de reactii fiziologice in corp(transpiratie, tahicardie, gura uscata, nod in gat,senzatii de caldura sau frig etc) .Sentimentul reprezinta prelucrarea constienta a emotiei. Sentimentele sunt de durata si reprezinta prelucrarea mentala a unei emotii. Sunt stari afective superioare, caracterizate de o durata mai lunga si o intensitate moderata. Se elaboreaza in legatura cu anumite valori si semnificatii ..distribuit pe fb
 
Status
Not open for further replies.
Top