1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
862
Threads:
958
Messages:
166724
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Emotiile si sentimentele

Status
Not open for further replies.

micutza56

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
3,782.64
Fan Adevărat!
118.00 Puncte
#28
Emoțiile nu sunt nici bune,nici rele ele sunt forța care ne ghidează. Când ne
simțim bine(să facem diferența intre sentimentul fericirii date de competiție, condiționate sau necondiționate ) suntem orientați pe drumul către sănătate
și împlinire.Emoțiile neplăcute sunt semnale de avertizare pentru ca noi să acordăm mai multă atenție comportamentului sau percepției noastre.Factorii
declanșatori care cauzează sentimente neplăcute ar trebui să fie întotdeauna
bineveniți, întrucât, odată cu ei avem șansa de a face o schimbare,prin percepții ne putem consolida starea de sănătate, dând atenție lucrurilor care
ne aduc mulțumire, bucurie,plăcere și ne dau un sentiment de bine.
Distribuit pe facebook-Sasha Micuta
 

Alina rautacioasa

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
96.03
Fan Adevărat!
29.00 Puncte
#32
Emoția poate fi clasificată ca un sistem de apărare, întrucât psihologic emoția afectează atenția, capacitatea și viteza de reacție a individului dar și comportamentul general. Din acest motiv este indicat sa nu luam decizii importante în astfel de momente!
Distribuit Alexe Alina
 

ela86

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
215.47
Fan Adevărat!
17.00 Puncte
#33
Emotiile sunt stari afective spontane, de scurta durata, cu o intensitate variabila, care se produc inconstient. Ele sunt insotite intotdeauna de reactii fiziologice in corp(transpiratie, tahicardie, gura uscata, nod in gat,senzatii de caldura sau frig etc). Emotia face legatura intre pshihic si somatic. Sunt produse de un anumit stimul din mediu, din exteriorul corpului sau din interiorul corpului sau chiar un stimul imaginar.
Sentimentul reprezinta prelucrarea constienta a emotiei. Sentimentele sunt de durata si reprezinta prelucrarea mentala a unei emotii. Sunt stari afective superioare, caracterizate de o durata mai lunga si o intensitate moderata. Se elaboreaza in legatura cu anumite valori si semnificatii. Au o participare fiziologica slaba.
De exemplu sentimentul de rusine are la baza frica insotita de inferioritate. Bucuria insotita de acceptare poate da nastere la dragoste. Furia si o anticipare negativa a unor evenimente pot duce la agresiune. Pe cand bucuria si o anticipare pozitiva cresc nivelul de optimism.
Sediul sentimentelor este mai ales in cortexul prefrontal, care este conectat cu hipocampul, sediul memoriei. Deci sentimentele pot fi declansate si de amintiri.
Sentimentele se diferentiaza intre ele prin continut. Pot fi sentimente sociale (prietenie, dragoste, compasiune, ura, invidie, gelozie, mandrie, dispret, dezgust), sentimente asociate activitatii pe care o desfasuram( competenta, incompetenta, neputinta), religioase (smerenie, umilinta, incredere).
Distribuit Facebook Mihaela Alina Dragomir.
 

Boiangiu dana

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
444.49
Fan Adevărat!
1,004.00 Puncte
#34
Buna ziua!
In acest moment tema se inchide.
Felicitări @alinuta ai avut cele mai multe aprecieri si ai primit 3 puncte.
Cei care v-ati exprimat opinia si ati distribuit pe facebook veti primi: 1 punct Fan Adevarat cei cu cont real, 50 de monede cei cu cont fake.
O duminica frumoasa va doresc !
 
Status
Not open for further replies.
Top