1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
859
Threads:
856
Messages:
155837
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Tema Zilei Gelozia: Lipsă de încredere sau prea multă iubire?

Status
Not open for further replies.

roxyroxycris

Well-Known Member
Registered
Oracol (XOR)
0.00
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#1
Studiile au arătat că gelozia se poate naște pe fondul unei stime de sine scăzute, al insecurităţilor și al caracterului posesiv, dar și pe fondul unei tendinţe către anxietate și instabilitate emoţională. Același sentiment poate apărea și pe fondul unei dependenţe de partener sau chiar pentru că partenerul gelos consideră că nu este suficient de bun și nu are de oferit multe perechii sale. Alteori însă, experienţele marcante din trecut, de la divorţul părinţilor și până la infidelitatea unui fost partener, pot sta la baza unei tendinţe către gelozie.
Mai mult decât un sentiment autodistructiv, care îl mistuie în interior pe cel care îl trăiește, gelozia excesivă are o mare putere de deteriorare a relaţiei celor doi. Această neîncredere în partener creează o stare de anxietate, de nervozitate. Partenerul gelos se poate simţi ameninţat de faptul că cineva poate „fura” de lângă el persoana iubită. Drept urmare, devine exagerat de posesiv, neîncrezător și mult prea sensibil. Apariţia unei astfel de tensiuni în cuplu erodează fundaţia de încredere reciprocă, pe care s-a clădit relaţia, comunicarea eficientă și sinceră și împiedică dezvoltarea unei conexiuni puternice între cei doi. Aceasta, pentru că, în timp ce persoana geloasă din relaţie își va interoga sceptic și bănuitor partenerul, acesta din urmă se va simţi atacat și, în final, va începe să ascundă anumite lucruri, de teama apariţiei conflictelor (nejustificate) în cuplu.
Situaţia este cu atât mai delicată în momentele în care cel vizat de sentimentele de neîncredere și gelozie este nevinovat de acuzele de infidelitate și trădare, aduse în mod mai mult sau mai puţin subtil.

Mai puţin intuitiv însă, gelozia în doze optime poate avea un efect benefic asupra cuplului. Acest sentiment de insecuritate îţi poate arăta cât de important este, de fapt, partenerul pentru tine, cât de mult apreciezi relaţia voastră și îţi poate creşte motivaţia de a deveni o jumătate mai bună.

În doze mici, gelozia poate fi folosită în mod constructiv, pentru a reaprinde dragostea, atunci când aceasta s-a transformat într-un sentiment de obișnuinţă. Este normal ca atracţia puternică în cuplu să se diminueze cu trecerea timpului, însă ea se poate aprinde din nou când, de exemplu, unul dintre parteneri observă că celălalt primește atenţie din partea unei persoane de sex opus, iar celălalt devine puţin gelos.

Mai mult, această emoţie născută din incertitudine poate fi folosită pentru îmbunătăţire personală, care va avea efecte pozitive inclusiv în relaţie. Nu în ultimul rând, atunci când este abordată prin comunicare deschisă, înţelegere și încredere, gelozia poate încuraja discuţiile sincere despre sentimente și insecurităţi personale, lucru care poate aduce mai aproape cuplul. În plus, îi poate oferi partenerului gelos siguranţa de care are nevoie. Pentru că, în locul scenariilor imaginate, legate de posibilitatea infidelităţii, acesta poate primi reasigurările și aprecierile persoanei iubite.

Voi ce părere aveți?
Care este motivul pentru care apare gelozia într-un cuplu?

Fiecare membru care își exprimă opinia ,va primi 1 punct fan adevarat.
De asemenea, trebuie să distribuiți tema pe un site de socializare.
Cine va avea cele mai multe aprecieri va primi 3 puncte fan adevarat.
Postările duble vor fi șterse.
Vă rugăm ,un singur comentariu.
 

Boiangiu dana

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
3,300.68
Fan Adevărat!
692.00 Puncte
#2
Gelozia este o emotie umană normală si multi oamenii o simt in doze mici pe parcursul vietii. Un pic de gelozie nu face nimanui rau, cel mai rau poti sa te simti rusinat pentru un astfel de sentiment.
Problema incepe daca esti unul din nefericiti care ii consuma gelozia.
Daca nu inveti sa o controlezi aceasta iti va distruge relatia si iti va face viata neplacuta
 

Issabella

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
1,375.01
Fan Adevărat!
197.00 Puncte
#4
Gelozia ...gelozia se afla in fiecare particica din noi. Ea conduce iar tu te lasi condus. Ea porunceste. Iar tu nu poti evita pentru ca vezi exact ce ea iti arata. Exista gelozie care vine din iubire.Toti avem aceasta parte din ea. Dar vine o intrebare.Esti gelos pentru ca o /îl iubesti? dar cum sa o iubesti cand nu ai incredere in ea? asta nu se numeste iubire, ci posesism.Cand iubesti crezi in fiecare vb si fapta a iubitei /lui tale /tău . Dar sa fim sincer, nimeni nu o poate face.Toti suntem gelosi, sau ofticati.
Dar nu prea multa iubire, daca ar fi prea multa iubire nu ar mai fi existat caz de gelozie, pentru ca ai fi orbit de dragostea ei si nu te-ar interesa cuvintele sau faptele celui/celei pe care tu esti gelos.
Insa gelozia poate scoate demonul din tine.Scoate furia acumulată orbindu-te, nelasandu-ti sansa sa primesti o explicatie.
 

GetaLupascu

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
492.45
Fan Adevărat!
74.00 Puncte
#8
Gelozia este o emoţie instinctivă pe care fiecare dintre noi ajungem să o simţim la un moment dat. Nu este însă neapărat distructivă, ci, din contră, uneori poate fi considerată chiar benefică. Sunt însă situaţii în care teama persoanei că va fi părăsită pentru altcineva vine dintr-o stimă de sine scăzută, iar emoţia resimţită poate ajunge la cote exagerate, care, dacă nu sunt atenuate, pot genera o instabilitate emoţională.

"Gelozia este o emoţie şi descrie de cele mai multe ori, gânduri şi sentimente de nesiguranţă, frică, anxietate faţă de o pierdere anticipată a legăturii cu o persoană considerată importantă. Gelozia este resimţită atunci când legătura emoţională cu persoana iubită este ameninţată sau atunci când se instalează frica legată de faptul că persoana iubită ar putea să dezvolte o altă legătură emoţională cu altcineva. Astfel apare si teama de abandon. Ameninţarea poate fi reală sau percepută. Nu se limitează la relaţiile romantice, dar poate apărea şi în rândul fraţilor care concurează pentru atenţia părintească sau între prieteni. Distribuit pe Facebook
 

Buburuza11

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
622.33
Fan Adevărat!
34.00 Puncte
#12
Pot spune ca am fost si eu geloasa la inceputul relatiei cu sotul,probabil am fost influentata de cateva persoane,ce pot spune este ca nu mi-a facut bine!din punctul meu de vedere gelozia apare in momentul in care increderea si respectul dispar,iar neconstientizata poate deveni o boala!distribuit pe fb!
 

Laura321

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
383.29
Fan Adevărat!
93.00 Puncte
#13
In principiu nu sunt de acord cu gelozia.Daca nu este incredere in cuplu atunci ce mai este? Bineinteles ca putina gelozie nu poate face rau, dar sa fie putina...Cred ca toti oamenii au experimentat la un momentdat acest sentiment ,dar nu trebuie exagerat ca devine o problema destul de grava.Distribuit pe facebook.
 

LUMI1962

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 150
Oracol (XOR)
791.37
Fan Adevărat!
26.00 Puncte
#15
Cite putin, dupa opinia mea. are deptate fiecare dintre ante-postacii mei. Totusi ca e in dragoste, in familie ( de exemplu frati, veri) sau in profesiune- si atunci se numeste invidie-, totusi cred ca gelozia este un sentiment care nu face cinste nimanui si, daca e excesiv e de domeniul patologicului.
 

Mariana constantin

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 150
Oracol (XOR)
775.18
Fan Adevărat!
113.00 Puncte
#18
Gelozia declanseaza atitudini nepotrivite, obsesii, agresivitate sau paranoia asa ca este ideal sa o stapanim pentru a nu o lasa sa ne domine.
Gelozia, dar si furia care vine la pachet cu ea, apar in urma unor scenarii pe care le cream in propria minte. Schimbandu-ne deci gandurile, vom reusi sa schimbam proiectiile imaginatiei, deci si emotiile distructive.distribuit pe Facebook.
 

mioara_cozonac

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
822.61
Fan Adevărat!
159.00 Puncte
#20
Se spune ca putina gelozie nu strica nimanui, insa nimanui nu ii place sa fie gelos si nimanui nu ii place sa fie sufocat constant de gelozia partenerului de veata. Atunci cind o persoana este geloasa, ajunge sa faca lucruri nebunesti pe care desi le regreta , nu le poate opri. Gelozia este un lucru teribil intr o relatie, uneori ea este un sentiment de alarma, un sentiment puternic de frica de nesiguranta Gelozia devine o problema atunci cind comportamentul nu mai poate fi controlat. Daca gelozia porneste din ceva ce s a petrecut inainte sa fiti inpreuna , atunci e timpul sa lasi trecutul in urma. Distribuit pe facebook
 
Status
Not open for further replies.
Top