1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
859
Threads:
856
Messages:
155837
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Tema Zilei Gelozia: Lipsă de încredere sau prea multă iubire?

Status
Not open for further replies.

micutza56

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
3,782.64
Fan Adevărat!
118.00 Puncte
#44
Când iubești nu există o fericire mai mare,dar gelozia este cea mai grea pedeapsă. Este o emoție ce trădează slăbiciune și care trezește un sentiment exagerat al proprietății.Se naște odată cu iubirea ,dar de multe ori se dovedește a fi o iubire violentă. Asta se datorează faptului că cel care gelozeste are sentimentul că nu este iubit in aceeași măsură cum iubește el sau,consideră că este înșelat. Gelozia este sentiment alcătuit in aceeași măsură din dragoste, dar și din ură.
" Gelozia in iubire este asemeni sării in bucate.Când este puțină adaugă savoare,când este prea multă risipește plăcerea și in anumite împrejurări îți poate amenința viața ".(Maya Angelou)
Distribuit pe facebook.
 

Cătălina

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
89.01
Fan Adevărat!
35.00 Puncte
#45
Gelozia o are fiecare persoana! Ea vine din prea multa iubire fata de partener! Poate fi și neîncredere dar mai mult țin sa zic ca e de la atâta iubire pentru ca atunci când iubești prea mult devi gelos/a pentru ca nu vrei ca el/ea sa vorbească cu alta persoana! Chiar dacă mulți ne aratăm gelozie ea în interiorul nu este și chiar mare! :)
 

Alyna Ianache

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
284.91
Fan Adevărat!
56.00 Puncte
#47
Studiile au arătat că gelozia se poate naște pe fondul unei stime de sine scăzute, al insecurităţilor și al caracterului posesiv, dar și pe fondul unei tendinţe către anxietate și instabilitate emoţională. Același sentiment poate apărea și pe fondul unei dependenţe de partener sau chiar pentru că partenerul gelos consideră că nu este suficient de bun și nu are de oferit multe perechii sale. Alteori însă, experienţele marcante din trecut, de la divorţul părinţilor și până la infidelitatea unui fost partener, pot sta la baza unei tendinţe către gelozie.
Mai mult decât un sentiment autodistructiv, care îl mistuie în interior pe cel care îl trăiește, gelozia excesivă are o mare putere de deteriorare a relaţiei celor doi. Această neîncredere în partener creează o stare de anxietate, de nervozitate. Partenerul gelos se poate simţi ameninţat de faptul că cineva poate „fura” de lângă el persoana iubită. Drept urmare, devine exagerat de posesiv, neîncrezător și mult prea sensibil. Apariţia unei astfel de tensiuni în cuplu erodează fundaţia de încredere reciprocă, pe care s-a clădit relaţia, comunicarea eficientă și sinceră și împiedică dezvoltarea unei conexiuni puternice între cei doi. Aceasta, pentru că, în timp ce persoana geloasă din relaţie își va interoga sceptic și bănuitor partenerul, acesta din urmă se va simţi atacat și, în final, va începe să ascundă anumite lucruri, de teama apariţiei conflictelor (nejustificate) în cuplu.
Situaţia este cu atât mai delicată în momentele în care cel vizat de sentimentele de neîncredere și gelozie este nevinovat de acuzele de infidelitate și trădare, aduse în mod mai mult sau mai puţin subtil.

Mai puţin intuitiv însă, gelozia în doze optime poate avea un efect benefic asupra cuplului. Acest sentiment de insecuritate îţi poate arăta cât de important este, de fapt, partenerul pentru tine, cât de mult apreciezi relaţia voastră și îţi poate creşte motivaţia de a deveni o jumătate mai bună.

În doze mici, gelozia poate fi folosită în mod constructiv, pentru a reaprinde dragostea, atunci când aceasta s-a transformat într-un sentiment de obișnuinţă. Este normal ca atracţia puternică în cuplu să se diminueze cu trecerea timpului, însă ea se poate aprinde din nou când, de exemplu, unul dintre parteneri observă că celălalt primește atenţie din partea unei persoane de sex opus, iar celălalt devine puţin gelos.

Mai mult, această emoţie născută din incertitudine poate fi folosită pentru îmbunătăţire personală, care va avea efecte pozitive inclusiv în relaţie. Nu în ultimul rând, atunci când este abordată prin comunicare deschisă, înţelegere și încredere, gelozia poate încuraja discuţiile sincere despre sentimente și insecurităţi personale, lucru care poate aduce mai aproape cuplul. În plus, îi poate oferi partenerului gelos siguranţa de care are nevoie. Pentru că, în locul scenariilor imaginate, legate de posibilitatea infidelităţii, acesta poate primi reasigurările și aprecierile persoanei iubite.

Voi ce părere aveți?
Care este motivul pentru care apare gelozia într-un cuplu?

Fiecare membru care își exprimă opinia ,va primi 1 punct fan adevarat.
De asemenea, trebuie să distribuiți tema pe un site de socializare.
Cine va avea cele mai multe aprecieri va primi 3 puncte fan adevarat.
Postările duble vor fi șterse.
Vă rugăm ,un singur comentariu.
Unul dintre sentimentele care distrug armonia de cuplu este gelozia. Deseori înţeleasă ca dovadă a iubirii, gelozia ajunge să provoace adevărate drame.

Despre gelozie s-a scris mult, atât în literatură, cât şi în domeniul medical sau al psihologiei. Definiţia ei este diferită de la o interpretare la alta, de la un specialist la altul, cu toţii fiind de acord că gelozia este, de fapt, un conglomerat de sentimente amestecate care ne provoacă multă suferinţă. Acolo, în sufletul nostru, se întâlnesc anxietatea, furia şi frica. Dintre toate, teama este sentimentul care declanşează în noi gelozia. “Gelozia vine pur şi simplu din teama persoanei că nu are valoare de una singură. Cu cât persoana este mai puţin capabilă să-şi găsească ea însăşi protecţia necesară şi cu cât încrederea în sine este mai mică, cu atât creşte nesiguraţa, teama de abandon şi implicit apare gelozia, caracterizată prin nevoia puternică de a menţine partenerul cât mai aproape, pentru protejarea propriei porţii de afecţiune. Relaţia tradiţională oscilează între afecţiune şi dominare, din păcate, doi poli incompatibili pentru construirea unei relaţii reale. Cu alte cuvinte gelozia seamănă aparent foarte mult cu iubirea, dar este în realitate un frate vitreg malefic, cu caracteristici diametral opuse”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.
DISTRIBUIT!!!
 
Status
Not open for further replies.
Top