1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
859
Threads:
856
Messages:
155837
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Tema Zilei IERTAREA ,IUBIRE versus EGO

Status
Not open for further replies.

Issabella

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
1,375.01
Fan Adevărat!
197.00 Puncte
#1
IERTAREA ,IUBIRE versus EGO

Egoul este cel care ne şopteşte la urechi că nu vom putea găsi fericirea decât în lumea exterioară, printr-o acumulare de lucruri. El este cel care ne şopteşte că dacă vom găsi un partener de cuplu potrivit, totul se va armoniza în viaţa noastră şi nu vom mai putea cunoaşte suferinţa. Atunci când lucrurile par să meargă prost, el ne învaţă că singurul lucru pe care îl putem face este să dăm vina pe altcineva. Egoul are propriul său sistem de convingeri. Dacă dorim, îi putem accepta convingerile. Dacă nu dorim, putem căuta alte perspective din care să privim această lume. Desigur, nu trebuie să uităm că egoul nostru face parte integrantă din noi. De aceea, cu cât ne vom amplifica discernământul, recunoscând gândurile datorate egoului temător, cu atât mai liberi vom fi să optăm pentru o viaţă mai plină de iubire şi de pace.

Sistemul de convingeri al egoului este bazat pe teamă, pe vinovăţie şi pe condamnare. Dacă am opta numai pentru principiile şi liniile sale directoare, am opta practic pentru o stare perpetuă de conflict şi nu am mai cunoaşte vreodată pacea interioară şi fericirea. Acesta fiind însuşi mecanismul de funcţionare al egoului, nu trebuie să ne mire faptul că acesta nu crede în iertare. De fapt, el va face întotdeauna tot ce-i va sta în puteri pentru a ne convinge că nimeni din această lume nu merită să fie iertat. Mai mult, va merge până acolo încât ne va spune că noi înşine nu merităm să fim iertaţi! Egoul se cramponează cu disperare de convingerea că nimeni nu trebuie iertat pentru greşelile sale.
Egoul nostru se manifestă prin acel sentiment interior care ne face să credem că ar fi nepotrivit, prostesc sau chiar o nebunie să iertăm pe cineva ale cărei acţiuni ne-au rănit sau ne-au făcut să ne simţim ameninţaţi în vreun fel. Ca şi cum acest lucru nu ar fi de ajuns, egoul ne reaminteşte în permanenţă că în viaţa noastră există oameni care nu îşi doresc nimic mai mult pe lume decât să ne rănească în fel şi chip, oameni care merită exclusiv mânia noastră, nicidecum iertarea. Peste toate, egoul este şi foarte viclean. El se pricepe de minune să îşi aleagă martorii. Şi poţi fi absolut sigur că îi va alege numai pe aceia care îi vor susţine pe de-a-ntregul părerile. Egoul este prin excelenţă contradictoriu. Spre exemplu, el ne ascunde faptul că atunci când cedăm în faţa impulsului de a ne înfuria pe alte persoane, dorind să le pedepsim, noi ne închidem singuri în propria noastră închisoare. Un alt secret pe care ni-l ascunde este acela că gândurile noastre lipsite de iertare creează în inima noastră un gol interior, un sentiment de pierdere şi de tristeţe care ne împiedică să trăim starea de pace interioară şi de iubire. Acest gol interior ne desparte de semenii noştri şi de starea de unitate care ar trebui să ne caracterizeze.
Unele dintre principalele motive pentru care refuzăm să iertăm
Este foarte greu să ierţi atunci când asculţi de vocea egoului, care te învaţă că cel mai bun lucru pe care poţi să îl faci este să pedepseşti persoana care te-a rănit, refuzându-i iubirea ta. Este foarte greu să ierţi atunci când ai un ego încăpăţânat care încearcă în permanenţă să te convingă că ura îţi conferă o siguranţă şi o certitudine mult mai mare decât iubirea. Este foarte important să nu facem din egoul nostru un duşman, dar nici să ne ataşăm prea tare de el. Este la fel de important însă să ne dăm seama că acesta ne poate conduce pe căi greşite.
Atunci când devenim prea ataşaţi de vocea egoului, lucru care se întâmplă îndeosebi în momentele de stres sau atunci când lucrurile nu merg în viaţa noastră aşa cum ne-am dori, noi auzim distinct în mintea noastră vocea egoului, care ne transmite mesajul că nu este cazul să iertăm. În realitate, noi avem întotdeauna de ales: putem asculta vocea iubirii sau cea a egoului. Cum ne putem da seama când anume ne vorbeşte egoul? Simplu: vocea egoului se naşte întotdeauna din teamă. Sfaturile sale ne lasă întotdeauna într-o stare de conflict interior, niciodată de pace. Atunci când ascultăm de mintea incapabilă să ierte a egoului, aceasta ne oferă nenumărate motive pentru a nu ierta, ascunzându-ne însă faptul că singurii care vom suferi, pierzându-ne pacea interioară, suntem noi.
Iată câteva dintre exemplele ale modului de a raționa al egoului
Acel om te-a rănit profund. Merită pe deplin să fii furios pe el, să nu-l mai iubeşti şi să fie pedepsit.
Nu fi prost! Dacă îl vei ierta, acel om te va răni din nou şi din nou
Dacă ierţi această persoană, este ca şi cum i-ai spune că a avut dreptate, iar cel care a greşit ai fost tu!
Dacă îl ierţi pe cel cu care te-ai certat, rişti să îl faci să creadă că eşti de acord cu ceea ce a făcut
La limită, poţi ierta pe cineva, dar numai dacă îşi cere sincer iertare pentru ceea ce a făcut. Nici chiar atunci nu trebuie să îl ierţi însă pe deplin.
Reţine: gândurile şi convingerile noastre determină întotdeauna experienţele noastre de viaţă. Scopul iertării este de a ne elibera de trecut, inclusiv de toate neînţelegerile şi resentimentele pe care le avem faţă de alte persoane. Iertarea nu numai că nu ne pune deloc în pericol, dar ne ajută chiar să trăim mai plenar şi mai fericiţi în momentul prezent. Dacă în clipa de faţă ne simţim împăcaţi, noi avem tendinţa să proiectăm această stare de pace interioară inclusiv asupra viitorului. În acest fel, prezentul fericit se extinde asupra unui viitor fericit, tinzând să devină una cu acesta. Din păcate, cei mai mulţi dintre oameni trăiesc într-o realitate în care trecutul plin de teamă se identifică (prin proiecţie) cu un viitor plin de temeri, realitate care tinde să devină efectivă, căci convingerile noastre creează întotdeauna realitatea în care trăim.

Iertarea ne ajută să trecem pe o altă vibraţie – cea a iubirii. Ea ne reaminteşte că iubirea reprezintă singura noastră realitate şi că în afara ei nu mai există nimic. Iubirea reprezintă răspunsul la toate întrebările şi problemele cu care ne confruntăm!
A-ți fost conduși de vocea ego-ului, când a trebuit să iertați?
Din iubire a-ți iertat ,deși acea persoană nu merita?
Screenshot_20190610-163948_Chrome.jpg
FIECARE MEMBRU CARE ÎȘI EXPRIMĂ OPINIA ,VA PRIMI 1 PUNCT FAN ADEVARAT
DE ASEMENEA, TREBUIE SĂ DISTRIBUIȚI TEMA PE UN SITE DE SOCIALIZARE
CINE VA AVEA CELE MAI MULTE APRECIERI VA PRIMI 3 PUNCTE FAN ADEVARAT
POSTĂRILE DUBLE VOR FI ȘTERSE
VĂ RUGĂM ,UN SINGUR COMENTARIU
 

Issabella

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
1,375.01
Fan Adevărat!
197.00 Puncte
#2
De multe ori m am lăsat condusă de vocea ego-ului ,dar în cele din urmă am stat m am gândit, am reflectat asupra faptelor ,si am iertat! Din iubire pentru acele persoane care mi au greșit, am trecut de foarte multe ori cu vederea greselile lor și am iertat ,deși unele dintre ele ,nu meritau .
 

alinuta

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
982.30
Fan Adevărat!
168.00 Puncte
#3
Cred ca fiecare dintre noi am experimentat sicana din dragoste, unde fiecare o tinea pe-a lui si tot asa.
Da, de multe ori, privind acum acele situatii eu realizez ca ego-ul a fost mai puternic..dar bine ca am reusit sa-i dau branci si am gasit calea de mijloc.
O dragoste adevarata se bazeaza pe echilibru, iubiti-va mult si nu lasati vreun factor extern, oricare ar fi el, sa intervina intre voi.
 

roxyroxycris

Well-Known Member
Registered
Oracol (XOR)
0.00
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#5
Cand eram mai tanara, cam pana la terminarea facultatii eram mai naiva si ii tot iertam pe cei din jur spunand ca au gresit si poate n-au vrut sa ma raneasca. Cu timpulcare mi-au fost insa am descoperit ca cei care m-au ranit o data, au continuat sa o faca, asta pana s-a umplut paharul. Sunt persoane care mi-au fost dragi candva, dar cu care nu m-am mai intalnit de ani de zile. In sufletul meu i-am iertat pentru tot ce mi-au facut, dar nu mai pot avea incredere in ei - aici cred ca am ascultat vocea ego-ului, dar nu regret.
Daca o persoana te raneste o data este bine sa ierti, dar daca aceeasi persoana te raneste constant atunci e bine sa te indepartezi. Nu m-am referit la rani fizice, ci ale sufletului.
Distribuit pe fb.
 

Valeria

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
91.70
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#7
La mine nu există egoism... câteodată mă găsesc în postura să zic,. ar fi bine să fi avut un pic de egoism... dar,....știu să-mi impun respectul.. dacă cineva mă supără sau ma jignește, întradevăr, poate pe loc mă supăr și eu, plâng... dar nu durează mult și inima mea se pune la loc... Mă ajută felul meu de a fi, prin alura mea, caracterul meu, felul cum interpelez oamenii, cum comunic, privirea,să nu fiu pusă de multe ori în postura de a avea nevoie de ego.... O zi bună tuturor ♥️♥️♥️♥️... Distribuit
 

GetaLupascu

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
492.45
Fan Adevărat!
74.00 Puncte
#14
Cred că fiecare dintre noi are un pic de egoism. Am iertat. E foarte greu să ierţi. Am fost capabilă să iert şi să continui prietenia. Avem egoismul de a ne apăra pe noi înşine.Dar de câteva ori am reuşit să-mi calc peste orgoliu. Cred că unde e prietenie e şi iubire. În iubire, iertăm tot timpul, în mod egoist fiindcă vrem să păstrăm persoana iubită lângă noi. În iubire devenim nesăbuiţi. Distribuit pe Facebook
 

mioara_cozonac

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
822.61
Fan Adevărat!
159.00 Puncte
#20
Pentru a iubi nu avem nevoe de masca.Este singurul loc curat si pur care nu are nevoe de iterpretari, de ropluri, de scenari. Daca oameni si ar umple sufletul de iubire nu ar mai avea vreme sa se plinga pentru nimicurile veti. Daca iubesti trebuie sa sti sa si erti. Iubirea te iubeste asa cum est.In iubire nu exista tu si eu , exita noi Daca fericirea celui de alaturi este si fericirea mea atunci stim ca suntem pe drumul iubiri Distribuit pe facebook
 
Status
Not open for further replies.
Top