1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
859
Threads:
856
Messages:
155837
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Tema Zilei Starea de dor

Status
Not open for further replies.

Boiangiu dana

Well-Known Member
Staff member
Moderator
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
3,300.68
Fan Adevărat!
692.00 Puncte
#1
Dorul este o stare sufleteasca a noastra pe care o traim deseori, care face parte din frumusetea vietii noastre.
Atunci cand dorim ceva sau pe cineva, cand aspiram sau nazuim catre a ne implini o dorinta traim starea de dor.
Dorul nu are legatura cu atasamentul. Dar sigur, dorul are legatura cu dragostea(față de soț,iubit,prieten,frate,. Iti e dor de cineva atunci cand prezenta acelui cineva iti incanta sufletul si te face sa te simti fericita, cand infloresti in prezenta sa, chiar si atunci cand el nu te remarca.
Dorul este o nazuinta profunda a sufletului care tanjeste dupa Divinul ascuns in subiectul dorului nostru. Deci, sa nu se fie frica de dor. Dorul merita savurat si e bine ca atunci cand apare sa-l lasam sa ne faca sufletul sa infloreasca.
Uneori insa, cand dorintele noastre nu se implinesc, dorul se asociaza cu suferinta si de aceea, unora le e frica de starea de dor. "Nu vreau sa mi fie dor, ca sa nu sufar." Aici abordarea nu este cea potrivita.
Suferinta ne-o cauzam singuri atunci cand nu lasam lucrurile sa curga in mersul lor firesc si natural si ne opunem.
Daca acceptam lucrurile asa cum sunt, desi neconforme cu ceea ce noi ne-am dori, atunci suferinta nu mai are de ce sa se ancoreze si nu se instaleaza. Suferim poate un minut, poate chiar o ora, dar apoi suferinta pleaca. Putem pastra insa starea de dor in suflet.
Dorul include implicit samanta implinirii. Pentru ca ne este dor doar de ceva ce sufletul a perceput, la care a avut acces. Prin evocare putem retrai complet plenitudinea iubirii si fericirea prezentei respective, chiar daca in plan concret, fizic ea nu se poate avea loc.

Depinde numai de noi sa fim fericiti.
Putem alege sa fim liberi si sa ne bucuram de ce primim si de ce este sau a fost minunat in viata noastra. Sau putem alege sa plangem si sa nu renuntam ani de zile la lucruri sau fiinte care nu mai pot fi cu noi.

Ce reprezinta cu adevarat starea de dor?
Se poate depăși într-un mod armonios?


Cei care răspund printr-un comentariu vor primi 1 punct Fan Adevarat . De asemenea trebuie sa distribuiti aceasta tema pe una din retele de socializare.
Cine va avea cele mai multe aprecieri va primi 3 puncte Fan Adevarat.
A se posta un singur comentariu.
 

Lumi

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
1,242.09
Fan Adevărat!
51.00 Puncte
#3
Pentru a îți fi dor e nevoie să te implici emoțional. Să acorzi timp, să oferi afecțiune, să faci lucruri frumoase și să trăiești momente memorabile. E nevoie să ai o viață emoțională de o diversitate mare și cu nuanțe multe.
Românii sunt singurii care folosesc un substantiv, și anume dorul, pentru ceea ce în alte limbi este exprimat doar prin verbe. Românii au particularizat atât de mult acest sentiment și i-au dat așa o mare semnificație emoțională și lingvistică tocmai pentru că au trăit din plin lipsurile de tot felul. Încă din cele mai vechi timpuri au fost privați de independență, de libertate sau de alte drepturi, iar lipsa intensă și acută a mulțumirii sufletești a creat cuvântul dor.
Iubirea nu ne-ar durea atât de tare nici la începuturi şi nici la final dacă nu ar exista atât dor pe care să-l purtăm în suflete. Cum să ştim cât de mult iubim anumiţi oameni dacă nu le ducem dorul şi nu-i simţim cum se zbat în piept făcând fiecare secundă fără ei un adevărat chin?
Cum să aflăm cât ne poate lipsi un suflet apropiat, dacă nu îi ducem dorul de fiecare dată când se îndepărtează, chiar şi foarte puţin? Uneori, cele mai mici despărţiri dintre oameni provoacă cele mai puternice rupturi dintre suflete. Câteodată continuăm să ne fim totuşi aproape, dar să avem sufletele înstrăinate şi de aceea ne e dor chiar şi de oamenii de lângă noi… Câteodată doar…
Şi cum aş putea eu să ştiu cine înseamnă cu adevărat ceva pentru mine dacă nu i-aş duce dorul imediat ce m-ar lăsa să-i simt lipsa? Se întâmplă să lăsăm să plece oamenii de care chiar avem nevoie să ne fie alături doar pentru că nu-i credem atât de importanţi, însă sufletul ştie mereu mai bine ce vrea şi ce îi trebuie, aşa că, atunci când nu-i dăm de ales, ne face să ne doară, să simţim dorul şi să facem tot posibilul să întoarcem înapoi acei oameni fără de care nu putem fi noi oameni mai buni.
Dacă nu ar durea atât de tare dorul, poate n-ar fi atât de mare iubirea pentru că şi dorul e tot o formă de iubire, la fel ca ura, poate chiar cea mai grea şi mai sfâşietoare dintre toate formele de iubire existente. Te aprinde, te frige şi apoi îţi dă voie să te bucuri de plăcerea revederii.
Dacă nu ar exista dorul, nu am avea cum să ştim cât de mult iubim anumiţi oameni, cât de mult ne lipsesc şi cât de mult înseamnă ei pentru noi… Dacă nu ar durea atât de tare dorul, poate n-ar fi atât de mare iubirea.
 

ela86

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
213.59
Fan Adevărat!
17.00 Puncte
#4
"Ce reprezintă cu adevărat starea de dor?" Sincer greu răspuns. Că să îți fie dor de cineva sau de ceva , acea persoană sau acel loc , trebuie mai întâi să îți intre la inima. Să iubești , din punctul meu ne vedem. Nu poți să îți fie dor ce ceva ce nu iubești. Și uite așa iubirea merge mână în mână cu senzația de dor, atunci când ești departe de acea persoana sau acel loc.
Distribuit Facebook.
 

Buburuza11

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
622.33
Fan Adevărat!
34.00 Puncte
#7
Dorul reprezinta pt mine o stare de teistete,melancolie,iubire,suparare,dezamagire cate odata,iubire,o neliniste sufleteasca.Unele persoane care simpt lipsa cuiva,sa spunem ca duc dorul cuiva(in special a persoanelor trecute in nefiinta)pot ajunge si la depresii,poate chiar unele severe,un soc puternic intai apoi dorul!sunt de parere ca da se poate depasi in mod armonios atata timp cat sti cum sa iti alini acel dor,prin comunicare cu cei aflati inca in viata si prin rugaciune cu ceilalti!distribuit pe fb!
 

Issabella

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
1,375.01
Fan Adevărat!
197.00 Puncte
#8
Au fost, sunt şi vor mai fidoruri ce nu vor pieri.A fost, este şi va fii mereu dorul inimii.Dorul de mamă, de tată,nu va pieri niciodată.Dorul de frate, de soră e prezent în orice oră. Dorul de persoana iubită, niciodată nu se uită.Cu tot răul ce e în lume,dorul de viaţă rămâne.Au fost, sunt şi vor mai fidoruri ce nu vor pieri.
 

mioara_cozonac

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
822.61
Fan Adevărat!
159.00 Puncte
#9
Ce pot sa spun eu am invatat sa traesc cu dorul.Si sunt in masura sa pot da un raspuns la aceasta tena . Eu sunt sotie de marinar si fiul meu si a ales aceias meserie ca a tatalui sau E foarte greu mai ales cind pleaca amindoi si imi este foarte dor de ei Dar imi este dor si ii astept si ii iubesc cu meseria lor cu tot. Distribuit pe facebook
 

Ioana0305

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 150
Oracol (XOR)
200.26
Fan Adevărat!
74.00 Puncte
#11
Dorul este lipsa unei persoane sau locuri. Și dacă îți e dor de cineva sau ceva sigur se lasă cu suferință. Ele doua sunt strâns legate. Dorul poate fi potolit doar dacă te întorci în locul care îți lipsește sau dacă te întâlnești cu persoana căreia ii duci dorul.
 

Gigi

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
2,961.56
Fan Adevărat!
3.00 Puncte
#13
offfffff, îmi e dor și doare, îmi e dor în fiecare zi, de sora mea care e plecată cu toată familia ei, de nepoții mei, îmi e dor de părinții mei care nu mai sunt, de copilărie, de copii mei când erau mici, de iarnă când e vară, de mare, de plăcintele ”poale în brâu” ale bunicii, îmi e dor de tot și de toate, dar ce ar fi viața asta fără dor?
 

Deac Greta Veronica

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
158.65
Fan Adevărat!
122.00 Puncte
#19
Dorul ca si stare de spirit nu este atât de uşor de explicat sau de înfruntat. Indiferent de cât de puternici sau de neînvins ne arătăm, acest sentiment ne încolţeşte la un moment dat pe fiecare, fie că este legat de un loc, de o persoană, de un iubit sau o iubită. Ajungem cu toţii să spunem: mi-e dor. Nu este nevoie să rostim, să ştie tot poporul ceea ce avem noi în suflet, aici vorbim despre ceea ce simţim, fie că recunoaştem sau nu.
 

alinuta

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
982.30
Fan Adevărat!
168.00 Puncte
#20
Cum sa nu simtim acest sentiment? Inseamna ca nu traim, sincer...ne e dor de tot ceea ce ne e drag, de la fiinte iubite si pana la lucruri.
Am avut o experienta neplacuta intr-o vacanta, vorbesc de razboiul djntre 2 companii aeriene nemtesti ce ne pasau de la unii la altii mai ceva ca pe o minge, am stat o noapte in aeroport in speranta ca vom gasi o solutie, totul pornind de la conditii meteo neprevazute.
In noaptea aia am simtit cat de dor imi e de acasa, casuta mea draga, patul meu, cana mea...bine macar ca erau si baietii cu mine ca altfel o luam razna.
 
Status
Not open for further replies.
Top