1.37 Puncte = 1 Vella / Vella= 0.00002667583 BTC si 43.2183406114 Doge


Group statistics

Members:
859
Threads:
856
Messages:
155837
Discussions:
15
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Tema Zilei Starea de dor

Status
Not open for further replies.

Valeria

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
91.70
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#21
Îmi lipsește mama, de câte ori îmi apare în gând, ochii mi se umezesc, nu am călăuzit-o pe ultimul ei drum, nu am putut, și această culpă ma va urmări toată viața... Mi-e dor de ea de nu vă imaginați,.... chiar și acum când vă scriu am lacrimi în ochi, pentru că mi-am amintit din nou de ea. Simt acest dor ca un foc ce mă mistuie pe dinlăuntru... Distribuit pe fb
 

EVA MARIA HABINA

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 150
Oracol (XOR)
358.48
Fan Adevărat!
25.00 Puncte
#22
Nu cred ca exista cineva care nu a trecut prin aceasta suferinta, DORUL, eu o consider o suferinta. De exemplu, copilul mic este dus la cresa si deja simte o suferinta, sufera de dorul mamei. Copilul mai mare sufera de dor de parinti cand merge in tabara. Parintii trebuie sa pregateasca copilul dinainte ca sa nu pateasca aceasta suferinta. Dorul de ceva sau cineva poate provoca inclusiv suferinta fizica, simti ca ai un nod in gura stomacului, in gat si ai o senzatie generala de rau. Sunt sigura ca va-ti intalnit cu aceste senzatii, cu aceste fenomene. In alta ordine de idei, cred ca senzatia de dor de copii sau de parintii care nu se mai afla printre noi, este cel mai profund si puternic. Dorul de persoana iubita poate duce la durerea fizica a sufletului. In iubire su se poate sa nu jinduiesti sau sa nu-ti fie dor imens dupa persoana iubita. In ziua de azi, tineretul duce dorul comunicarii, discutiilor, dezbaterilor chiar cu persoana iubita sau persoanele apropiate aflate langa ei, din cauza lipsei timpului fizic. Era repede inainte. Cei care au fost nevoiti sa-si paraseasca casele, caminul, simt dorul de casa mai ales in prima perioada a bejeniei.
Daca acest sentiment, DORUL, ar lipsi dintre sentimentele noastre, am fi frustrati si nu ne-am da seama cat de tare iubim, cat de tare ne lipsesc persoane, cat de tare ne lipseste siguranta caminului.
Am distribuit pe Fb.
 

roxyroxycris

Well-Known Member
Registered
Oracol (XOR)
0.00
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#24
Cel mai mult imi este dor de mama care este plecata de 10 ani in Italia si nu vine decat o luna pe an in concediu, apoi urmeaza bunicii pe care nu-i mai am. Mai imi este dor de copilarie , de vremea cand nu aveam nici o grija, dar imi doream sa cresc mare (ca sa vedeti cum e omul, niciodata nu este multumit de ce are: cand esti mic vrei sa fii mare, cand cresti si dai de probleme vrei sa fii iar copil).
Distribuit pe fb
 

Al bittar Nura

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
243.82
Fan Adevărat!
56.00 Puncte
#26
Dorul este o stare sufleteasca a noastra pe care o traim deseori, care face parte din frumusetea vietii noastre. Atunci cand dorim ceva sau pe cineva, cand aspiram sau nazuim catre a ne implini o dorinta traim starea de dor. Dorul nu are legatura cu atasamentul. Dar sigur, dorul are legatura cu dragostea
 

Marcela70

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
485.05
Fan Adevărat!
50.00 Puncte
#27
Cum sa nu simt dorul mai ales ca suntem departe de cei dragi noua,de locurile unde am trait ..tot timpul ma gandesc la iubitii mei parinti si suntem fericiti ca inca ii mai avem.Nu pot sa va descriu sentimentul care il am cand mergem acasa,de bucurie....si cata tristete si durere cand pleci si ii lasi fara sa stii daca anul viitor mai sunt printre noi sau nu...Ii lasi in poarta cu ochii plini de lacrimi..dar asta e viata,traim cu dorul de ei in fiecare zi..
 

Ane Mary

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
66.49
Fan Adevărat!
29.00 Puncte
#28
Dorul, deși exprimă o lipsă, el poate fi și o bucurie. Pentru unii oameni dorul este chinuitor, dorul de ceva sau cineva îi chinuie și îi fac să se perpelească, să sufere și ei nu mai știu ce și cum să facă să scape de el. Pentru alții dorul este delicios, este o sursă de bucurie, de încîntare, o cale de a deveni mai conștienți de ceea ce iubesc, de ceea ce își doresc cu adevărat.
Distribuit pe Facebook
 

Stella Nicoleta

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 150
Oracol (XOR)
325.48
Fan Adevărat!
26.00 Puncte
#31
Dacă nu ar exista dorul, nu am avea cum să ştim cât de mult iubim anumiţi oameni, cât de mult ne lipsesc şi cât de mult înseamnă ei pentru noi… Dacă nu ar durea atât de tare dorul, poate n-ar fi atât de mare iubirea.Amintirile frumoase dor cel mai mult când simți lipsa lor .Am pierdut prea multe persoane dragi ,care le duc dorul în fiecare secundă a vieții mele.distribuit twitter.
 

micutza56

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Donator
Oracol (XOR)
3,782.64
Fan Adevărat!
118.00 Puncte
#37
Se spune că dorul nu are corespondent in alte limbi.Starea de dor are o semnificație emoțională deosebită pentru români. Starea de dor este destul de complexă având sentimente amestecate de bucurie, melancolie,tristețe ,
patimă, nostalgie, jale .Cuvântul dor vine din latinescul dolus care se traduce-
durere.Nu există român care să nu fi simțit starea de dor;fie dorul de țară, de
mamă, de copii,de iubiți, sunt diferite stări de dor,dar este tot DOR.
Mie,îmi este cel mai mult dor de MAMA ! Sunt momente în care as dori ca această stare să nu doară ,să nu ardă atât de tare !
"Dorul este focul în care ard speranțele, dorințele, durerile,iar cenușa ce rămâne reprezintă amintirile ". (Octavian Paler)
Distribuit pe facebook.
 
Status
Not open for further replies.
Top