Group statistics

Members:
831
Threads:
557
Messages:
89638
Discussions:
12
Photos:
12

Latest posts

Group events

Pasarea Matinala

Tema Zilei : Despre bitcoin, moneda viitorului si blockchain

Status
Not open for further replies.

Archangel Michael

Well-Known Member
Staff member
Fan Adevărat!
Top 50
Oracol (XOR)
94,752.350
Fan Adevărat!
0.00 Puncte
#1
Buna tuturor!
Cine nu a auzit de bitcoin?
Cu toate acestea multi privesc aceasta unitate de valoare in fel de fel de moduri iar toate prezentatiile si informatiile venite din mas-media sunt pline de ambiguitate.


Ce este moneda virtuala bitcoin? Practic este un program ca un joc de altfel in care dezvoltatorul a creat in cadrul acestui program o anumita suma de bitcoini in care stând conectat la acest program primesti bitcoini. Este ca si cum pui calculatorul tau sa munceasca si primeste aceste unitati de valoare. Si eu cand am auzit de aceasta oportunitate...sceptic de fire m-am gandit sa nu fie ceva piramidal si sa trebuiasca sa dai ceva bani, insa nu a fost deoc asa.

Acesti bitcoini care ii primesti daca pui calculatorul la munca sunt limitati, mai exact sunt doar 21 milioane si sau minat (lucrat, descoperit) pana acum aproape 18 milioane.

Insa marea problema este faptul ca daca la inceput primeai foarte usor aceste unitati bitcoin, acum se primeste foarte greu si practic iti trebuie foarte multe calculatoare ca sa primesti 1 bitcoin sau chiar mai putin.

Aceste unitati bitcoin ( monede virtuale) au inceput la un momendat sa aibe o anumita valoare. Daca la inceput un bitcoin a valorat 0.0001$ dupa cativa ani a ajuns un singur bitcoin sa valoreze 1$ , dupa care 50$ , iar in decembrie 2017 a atins suma maxima in istorie de 20000 ( 20 mii) un singur bitcoin ( 1BTC)

Fac aceasta tema ca subiect bitcoinul deoarece se pare ca a inceput sa "explodeze" din nou.
Daca in decembrie 2018 1 bitcoin valoara in jur de 3000 $ acum valoreaza 8000 $ un singur BTC
Se pare ca cine a avut inspiratia sa investeasca in decembrie in BTC (bitcoini) si-a dublat suma si inca jumatate in doar 5 luni


Bitcoin nu este singura moneda virtuala ...sunt mai multe monede care se pare ca se mentin si chiar au o valoare reala.


Intrebarea este urmatoarea? Ce parere aveti despre aceste monede virtuale si daca ati avut vreodata in portofelul vostru o anumita moneda virtuala. Cei care raspund printr-un comentariu va primi 1 Punct Fan Adevarat . De asemenea trebuie sa distribuiti acesta tema pe una din retelele de socializare.
Cine va avea cele mai multe aprecieri va primi 3 puncte

Mai jos aveti un articol video despre bitcoin si blockchain, sistemul acestei monezi care se pare ca a revolutionat sistemul financiar.

 
Last edited:

OanaAlyna

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
1,475.540
Fan Adevărat!
24.00 Puncte
#14
Am auzit din mass media de moneda bitcoin dar niciodata nu am avut o mondeda de acesst gen la momentul respectiv eu fac bani munciind la fel cum o face toata lumea si nu miam pus problema ca sa achizitionez o astfel de moneda nu stiu acum nu mi se pare de incredere, si nici nu imi doresc la momentul respectiv ,dar nici nu am persoane in jurul meu care sa detina o astfel de moneda.
 

Lumi

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
195.110
Fan Adevărat!
21.00 Puncte
#16
Buna, pe mine personal ideea de "virtual" ma pune in garda. Poate vine din educatia pe care am primit-o. Nu m-au atras niciodata investitiile financiare , desi cumnatii mei cu asta se ocupa, dar am vazut cat de stresant si riscant este sa urmaresti pietele financiare. Acum castigi dar in minutul urmator daca nu te informezi poti pierde destul de mult daca nu chiar tot. Cred ca trebuie sa ai o anumita pregatire economica pentru a incerca astfel de tranzactii. Marile corporatii sunt destul de optimiste atunci cand se vorbeste despre bitcoin , poate datorita faptului ca face parte dintr-un sistem de plata descentralizat si care nu depinde de institutii financiare( banci) fiind in afara oricaror constrangeri sau reglementari. De aseamenea nici o autoritate nu poate influenta valorea bitcoinului.Ca sa raspund la intrebare , nu am un portofel bitcoin, desi la un moment dat unul dintre cumnati mi-a propus asta. De retinut legea de aur a pietelor financiare: randamentele foarte mari nu vin decat cu riscuri foarte mari. Si, pina la urma, sincer, cata increderea ati avea intr-o moneda cu care acum 6 ani cumparati o paine, iar acum puteti cumpara un automobil?
 

roxyroxycris

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
418.050
Fan Adevărat!
52.00 Puncte
#17
Am auzit de monezile bitcoin, dar nu am avut niciodata una si nici nu cunosc pe cineva care sa aibe sau sa fii avut. Cred ca la noi vor trece cativa ani pana vom avea incredere sa achizitionam o moneda virtuala, deoarece romanii sunt un popor sceptic mai ales in ceea ce priveste castigul personal cu ajutorul tehnologiei. Noi suntem obisnuiti sa muncim pentru altii, sa avem sefi, sa primim salariul pe card sau daca se poate si mai bine direct in mana. Sunt prea putini cei care au curajul sa incerce ceva nou. De aceea cred ca va dura mult pana vor aparea si la noi aceste monede.
Sunt sigura ca multi dintre voi vor critica acest mesaj, dar asta este parerea mea.
 

Laura321

Well-Known Member
Fan Adevărat!
Registered
Top 50
Oracol (XOR)
158.460
Fan Adevărat!
43.00 Puncte
#19
Nici eu nu am avut niciodata vreo moneda virtuala. Probabil ca in viitorul apropiat lucrurile se vor schimba...Noile generatii sigur prefera munca in fata calculatorului , dar noi cred ca suntem obisnuiti cu munca fizica sau intelectuala , cu plecatul de acasa dimineata si intoarcerea seara.Vom vedea ce ne rezerva viitorul si poate peste mai putin timp decat ne imaginam vom privi cu mai multa incredere BTC-ul si de ce nu si munca de acasa din fata calculatorului... Distribuit pe facebook!
 

Buburuza11

Well-Known Member
Contributor
Fan Adevărat!
Registered
Top 100
Oracol (XOR)
241.720
Fan Adevărat!
21.00 Puncte
#20
Am auzit de moneda virtuala bitcoin,care la inceputul saptamani ajunsese la cota de 3500$,preum si de alte monezi precum Ethereum,Ripple(fiind primele 3 ca valoare).nu am avut nici o moneda virtuala si sa fiu sincera nici nu cred ca m-ar interesa.de la 18 ani am inceput sa muncesc numai cu ajutorul mainilor si picioarelor,nu am folosit un alculator sau altceva sa munceasca pt mn.recunosc ca in ultima vreme am tot vazut postari cu vrei sa muncesti online..sa lucreze calculatorul pt tn...dar chiar mi se par niste aberatii total absurde..celor care au sau isi doresc astfel de monede le doresc mult succes,deoarece precum stiti acum poate valora o avere,acum poate fi egal cu zero!postat pe facebook
 
Status
Not open for further replies.
Top